Hallen- husets stökigaste plats

Hallen måste vara husets mest frustrerande plats att inreda för hur man än gör så blir det alltid stökigt efter en dag. Har du barn så tar det bara en timme. Vad kan man göra då för att undvika det värsta stöket? Jo, återigen! Satsa på förvaringen. Har ni exempelvis många skor i familjen så tänk smart, alla behöver inte stå framme samtidigt. Tänk att du ska ha skor efter säsong framme. Städa undan vinterskorna när våren kommer osv. De finaste festskorna behöver inte heller stå på skohyllan, dessa kan man förvara i sin personliga garderob och sedan plocka fram vid användning som kanske är 4-5 gånger per år. Det är bara onödigt och tar plats. Även stövlar kan man ställa undan i förråd eller annat och plocka fram när det regnar.

Är man många i familjen så blir det en förfärlig mängt jackor och väskor som hänger på hatthyllan. Tänk samma där som med skohyllan, behöver du verkligen ha den absoluta finfestjackan hängandes i hallen, svaret blir förmodligen nej. Den kan du också ha i din egna personliga garderob. Grundtänket för en hållbar hallförvaring ska vara att här förvarar vi våra vardagskläder efter säsong, resten ska förvaras på annan plats.

Sedan så har vi ju de jobbiga smådelarna som vantar, mössor och halsdukar. Här finns en mycket fiffig lösning, Jysk har det bl. a nämligen en bänk med tillhörande lådor under, där kan ni märka lådorna med familjemedlemmens namn så vet ni vart era grejer ligger utan att behöva leta ihjäl sig varje morgon då ni ska på jobb, skola och dagis.

Vad mer ska man då möblera en hall med? Jo, en hall ska alltid ha en spegel. Där kan man piffa till sig en sista gång utan att springa in med skorna. Denna är mycket viktig, man vill ju ta en sista titt, satsa gärna på en halvkroppsspegel så att du kan kolla in dig själv ordentligt.

Nyckelskåpet ska definitivt sitta i hallen, det är både praktiskt och visuellt. Ska man åka någonstans så är ju det sista man gör att hämta nycklarna för att låsa ytterdörren och hämta bilnyckeln för att kunna starta bilen. Så rent praktiskt så ska nyckelskåpet sitta alldeles invid ytterdörren.
En sista mycket viktig sak för att undvika att grusa och smutsa ner hela huset och det är att ha en riktigt rejäl dörrmatta. Framför den ska det finnas ytterligare en matta, detta är enklaste sättet att undvika att lorta ner hela huset. Mattorna som ligger i hallen är dessutom lätta att ruska då det bara är ett steg att ta utanför dörren.

I hallen så kan man vräka på lite med sin stil. Kanske lite härlig färg på väggarna och en häftig lampa som hänger ner och sprider glädje. Hallen är din gästs först intryck när de kommer in i ditt hem. Så då får du fråga dig själv vad som egentligen är viktigt eller så är det inte viktigt alls.