Skapa stärkta relationer genom poker

Det finns många sätt att stärka relationer, vare sig det är med vänner eller om det är genom jobbet. Det är därför många jobb har aktiviteter varje år där alla kollegor får ge sig ut på gruppaktiviteter. Men om du vill göra det på en lite mindre skala men ändå ha en tillställning som är väl uppstyrd så kan man försöka samla folk till en pokerkväll.

En pokerkväll anses ofta som något som är väldigt casual och trevligt. Man är där för att umgås och spela lite kort, inte där för att slåss med näbbar och klor till man vinner. Här nedanför kommer vi guida er igenom hur ni sätter upp en trevlig pokerturnering för släkt, vänner, bekanta, kollegor eller folk som du inte alls känner.

Planering är A och O

Många förutsätter att när man sätter några personer vid ett pokerbord så blir stämningen automatiskt trevlig. Detta är delvis sant, men tänk om man kan garantera att det blir lyckat? Med en bra planering så gör du exakt detta. Ställ dig själv frågan: Hur hade en optimal pokerkväll sett ut, för mig? Behövs det dricka? Behövs det tilltugg? Behövs det aktiviteter till de som åker ut tidigt? Dessa exempel är några frågor som behövs bearbetas innan du utför din pokerkväll. Du behöver även en plan B utifall att något går snett under kvällen, för som värd kommer alla lita på dig för att lösa alla möjliga scenarion.

Ha koll så alla är på samma nivå

Hur många gånger har man inte satt sig vid ett bord, fysiskt eller online, för att sen märka att det finns någon/några som är mycket bättre än en själv. Detta ska helst undvikas till högsta grad då man vill se till att alla går därifrån med tanken att kvällen var trevlig. Se även till att om det nu finns någon som spelar på en annan nivå än andra att säga detta till gruppen, så de får ta ställning till hur insatsen ska vara. Genom att se till att alla är på samma nivå så ska du självklart se till att alla vet exakt vilken typ av poker som spelas och att alla har koll på vilka händer som är värde att spela på. Detta för att undvika otrevliga dispyter och att folk blir arga.

ordna pokerkväll

När du spelar

Om du verkligen storsatsar på att ha en autentisk pokerkväll bör du se över möjligheterna att hitta ett pokerbord och marker. Du ska även sätta upp regler för om du kan köpa in dig, och hur många gånger, samt värdet av insatserna. Ta även i beaktning att ha en jazzig bakgrundsmusik för att försöka få känslan av att man sitter på ett casino, vilket gör upplevelsen så mycket bättre.

Ta in all information

När kvällen lider mot sitt slut så var inte rädd för att fråga vad alla tyckte och om något borde ändras eller tilläggas. Detta kommer göra att nästa tillfälle, som helst ska bli snart, kommer bli mer eftertraktat och man planerar in det direkt i sin kalender.